"Genom att vara lyhörd för hästens behov går det att hjälpa
nästan vilken häst som helst till bättre hälsa och roligare samvaro
i tränings- och tävlingssammmanhang" / Bea Magnusson

"Jag har under flera år samarbetat med Bea med mycket goda resultat. Hon hjälper mig också vid behov med mina egna kallblodstravare"

 / Leg vet Katarina Lekander


"Jag kom först i kontakt med Bea för ungefär 6 år sedan när jag fortfarande bodde i Björklinge. Det var då många tävlingshästar i rörelse i verksamheten som jag då drev tillsammans med John Hickey. Redan efter första gången hon var hos oss märktes det en stor skillnad på hästarna. Vad som imponerar mig med Bea är hennes otroliga kunskap om både utvärtes och invärtes störningar. Hon har alltid en förklaring på det aktuella problemet. På den tiden hade vi fått in en sk problemhäst. När han kom var han extremt sur och grinig. Vi red in honom och efter en månad så kändes han lite konstig så vi kollade upp honom med veterinär som bedömde att han var 3-gradigt halt i båda framknäna och behandlade med kortison. Han fick gå ut på lösdrift i 8 månader. Sen kollade vi upp honom igen och han var ännu sämre. Vi var rådlösa, vi ville inte ta bort honom. Vi lät Bea titta på honom och hon konstaterade att han hade problem med att rensa ur kroppen  och inte kunde bryta ner kortisonet och blev därför sämre av det. Han fick en utrensningskur och har inte varit halt en dag efter det! Jag hade honom i 3 år och jag skulle tro att han var felfri och placerad i 90% av sina starter. Han har nu en ny ägare och fungerar lika bra med henne. Han är bara en av flertalet liknande solskenshistorier som Bea har varit inblandad i, jag skulle kunna fortsätta skriva halva natten!

Nu driver jag ett framgångsrikt tävlingsstall i Sala där jag och mina hästar har äran att få besök av Bea varannan månad. I stallet finns bl a Mendosa som mycket tack vare just Bea och hennes expertis har topplacering i 75% av sina starter den här säsongen och däribland en vinst i 150. Vad som framförallt är en avgörande faktor i mitt beslut att fortsätta anlita Bea även efter flytten är hästarnas reaktion när hon kommer in i stallet. Det är tydligt att de som har haft äran att träffa henne förut vet precis vad det handlar om och mer nöjda hästar får man leta efter!" / Karolina Wickman

 "Bea har behandlat mina galopphästar sedan 2005. Det bästa är hennes förmåga att se helheten i den eventuella problematik som hästen kan ha. Hon hittar inte bara en muskel som är ansträngd och behandlar den, utan går till grunden med varför är muskeln ansträngd?  Beror det på överbelastning från annan skada, eller är det något invärtes problem som påverkar musklerna? Bea har också stora kunskaper om foder och andra tillskott, både traditionella och nyare homeopatpreparat.  Med de behandlingar och rekommendationer  hon har gett oss under åren har hästarna naturligtvis inte sprungit fortare, men de har blivit besvärsfria och vi har haft betydligt större möjligheter att kunna träna och tävla med dem.

Bästa exemplet är Lucifer, som hade stora problem under sin unghästtid, men där vi till slut med Beas hjälp, fick honom till regelbundna starter och fyra segrar under ett år!" / Karin Altahr-Cederberg                                           (Foto Stefan Olsson)

"Alvena Nonstop är en kille som älskar att springa och få sätta nosen först! Han var lovande redan som både två och treåring men han hann bara göra 6 starter innan en otäck olycka i hagen satte stopp för karriären. I ett års tid besökte han veterinär efter veterinär men ingen tycktes kunna hjälpa oss. "Nonne" tog knappt ett travsteg. Så tidigt sommaren 2008 fick han gå ut på sommarbete ute hos Erik Svensson, där fanns också Anneli som tyckte att vi skulle låta Bea titta på honom då hon ändå kom ut och behandlade deras hästar. Självklart tyckte vi! Bea lyckades med det som ingen annan gjort, nämligen att lokalisera den primära skadan som satt i högerbogen på honom, en omfattande muskulär skada. Så med kontinuerliga behandlingar från Bea varje månad och ett hårt arbete med att bygga upp musklerna igen på hemmaplan i rådgivning med Bea efter behandlingarna så började han sakta men säkert att bli bättre. Efter 2 års frånvaro så gick han ut i kval på Solvalla som femåring, godkänd.Två starter senare så tog han 4 raka segrar på Solvalla. En ren saga har det varit sen dess! Bea har en enorm kunnighet och känsla när det kommer till den enskilda individen, hon behandlar inte bara det uppenbara utan är även mån om att uppmana oss om att hålla efter områden där skador lätt kan bubbla upp till ytan men som kanske inte ses direkt med blotta ögat. Hon har även hjälp oss med att förbättra hans foderstat med viktiga mineraler och näringsämnen som han behöver för att nå bästa kapacitet. 

Bea behandlar "Nonne" än idag, man ska aldrig bryta ett vinnande koncept." /Team Lasse Punkari